EDUGO Studieaanbod D/A - Industriële ICT

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Industriële ICT

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek technische opleiding aansluitend bij de opleidingen elektriciteitelektronica of elektrotechnieken 2de graad. Zij-instromers met interesse voor ICT zullen extra inhaalwerk moeten voorzien.

Voorstelling lessenpakket:

Deze richting volgt de industriële werkelijkheid waar elektriciteit, elektronica en ICT hand-in-hand gaan. Of het nu voor domotica is, internet of things, smart industry (industrie 4.0) of mobiliteit, de combinatie van deze vakgebieden is een unieke kans om zich voor te bereiden op de komende jaren.

Elke leerling beschikt over een eigen meetplaats in het labo. Er wordt gewerkt met PLC en microprocessoren. Er worden computernetwerken opgezet en onderhouden, zowel industrieel als kantoornetwerken.

Daarnaast is er voldoende basiskennis van elektriciteit vereist. Alleen al de toekomst van elektrische fietsen, elektrische wagens, oplaadpalen met daaraan gekoppelde betaalsystemen en tracking… het wordt een enorme uitdaging voor de jongeren die deze keuze maken.

In het zesde jaar zullen de leerlingen hun vaardigheden en verworven kennis toepassen in een zelf gekozen eindwerk (GIP).

Wat na deze richting:

Deze richting combineert de elektronica met industriële ICT. De leerlingen kunnen na de 3de graad kiezen voor onmiddellijke tewerkstelling of voor een Se-n-Se jaar met een goede ondersteunende kennis van ICT en microprocessoren.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Wiskunde 2
Industriële ICT 20

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: