3e graad / 5de jaar / Sport / Finaliteit doorstroom / ASO
Sportwetenschappen (NIEUW)
Voor wie?
Sportwetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuurwetenschappelijke en sportieve vaardigheden. De leerlingen gaan onderzoekend, experimenterend en probleemoplossend aan het werk binnen de kernwetenschappen biologie, chemie en fysica. De leerlingen denken conceptueel mee vanuit wiskunde over natuurwetenschappelijke vragen. Ze passen wetenschappelijke inzichten vanuit anatomie & fysiologie en biomechanica toe en voeren technische en tactische bewegingspecifieke competenties op gevorderd niveau uit voor een brede waaier van bewegingsactiviteiten.
Voorstelling lespakket
Wetenschappen
Je krijgt een stevige basis biologie, chemie en fysica. Tijd genoeg om de leerstof uit te diepen en om zelf in actie te schieten! Je bouwt verder op je wetenschappelijke basis van de tweede graad. Kritisch nadenken en het ontwikkelen van onderzoekscompetenties worden steeds belangrijker. En wie echt durft, zet alvast ook zijn tanden in de wetenschapsolympiades!
Sport
In het vak sport ga je een stuk dieper dan in de lessen lichamelijke opvoeding. We streven naar een gevorderd niveau enerzijds en focussen anderzijds op de wetenschappelijke analyse van bewegingsactiviteiten. De nadruk ligt in deze richting op een wetenschappelijke benadering (als onderzoeker) van sport.
Je werkt aan de uitbreiding en verbetering van je technische en tactische kwaliteiten binnen je eigen lichamelijke grenzen en mogelijkheden.
Daarnaast ben je ook bezig met het ontwikkelen van een gezonde, actieve en veilige levensstijl. We werken ook aan sociale vaardigheden: omgangsvormen, teamspirit, verantwoordelijkheid nemen, fairplay ...
Seminarie wetenschappen
Tijdens het seminarie wetenschappen ga je projectmatig aan de slag. Verschillende disciplines komen samen in het seminarie. Je werkt aan je probleemoplossende vaardigheden.
Keuzegedeelte
Naast een stevige verdieping van sport en wetenschappn bieden we leerlingen een keuzegedeelte aan. Via een modulaire aanpak kunnen ze hun kennis en talenten verbreden op het gebied van kunst, cultuur, creatieviteit, … De keuzeopties worden bij aanvang van het schooljaar voorgesteld en kunnen jaarlijks verschillen.
Lessentabel
Deel deze pagina: