EDUGO Studieaanbod Interieurinrichting Hout

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Interieurinrichting Hout

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO houtbewerking volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

7 interieurinrichting bouwt o.a. verder op de afdeling houtbewerking.  Een verder gaande training in CNC gecombineerd met dagstages in gerichte bedrijven zorgt er voor dat deze leerlingen mee kunnen werken zowel in het atelier als in de plaatsingsdienst van een bedrijf in interieurinrichting: keukens, badkamers, burelen, winkels, ….

Het zevende specialisatiejaar “interieurinrichting” heeft zijn grote waarde bewezen aangezien de vraag op de arbeidsmarkt niet kan ingevuld worden. De leerlingen ontwerpen meubelen waarbij ze een zo groot mogelijke verscheidenheid aan materialen aanwenden. Ieder plan, elk detail, elke houtlijst wordt op de computer uitgewerkt. Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven. Dit laat hen toe om een overstap naar hoger onderwijs te overwegen (bvb. bachelor interieurvormgeving). Maar uiteraard zijn ze vooral instapklaar voor de bedrijfswereld in bouw of meubelmakerij.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO houtbewerking is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de interieurinrichting.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Interieur 22
Interieurinrichting TV 6
Interieurinrichting PV 8
Stage 8
TOTAAL 34

 

 

 

 

 

 

 

 

**Onder voorbehoud

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: