EDUGO Studieaanbod Bedrijfswetenschappen (D-finaliteit / do...

Terug naar het overzicht

2e graad / Economie en organisatie / Finaliteit doorstroom / TSO

Bedrijfswetenschappen (D-finaliteit / domein Economie en organisatie)

Voor wie?

Bedrijfswetenschappen in de tweede graad is een goede keuze als je geïnteresseerd bent in economie en bedrijfskunde en als je je kennis op deze gebieden wilt uitbreiden. Deze studierichting bereidt je voornamelijk voor op hoger onderwijs in economische en bedrijfskundige studies, zoals bedrijfskunde, economie, marketing, financiën en boekhouding. Maar ook als je in de toekomst een eigen onderneming wilt starten of in de zakelijke wereld wilt werken, kan bedrijfswetenschappen een interessante optie voor je zijn.

Wil jij de geheimen ontdekken achter het succes van de meest populaire merken? Wil jij weten hoe bedrijven de prijs van hun producten bepalen en hun concurrentie te slim af zijn? Ben jij benieuwd naar de relatie tussen economie en maatschappij? Ben je sociaal vaardig en wil je graag analytisch en kritisch leren denken?
Kortom, als je wilt leren hoe bedrijven functioneren en hoe de economie werkt, dan is bedrijfswetenschappen zeker iets voor jou!

Voorstelling lessenpakket

Bedrijfswetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket economie. Via de specifieke vorming in economie verwerven leerlingen inzicht in de economie als systeem en de werking van ondernemingen. De leerinhouden zijn erop gericht om leerlingen vanuit concrete maatschappelijke contexten inzicht te laten ontwikkelen in de belangrijkste economische concepten en hun onderlinge verbanden.

Je maakt binnen deze studierichting kennis met de theorie van de algemene economie als systeem. Je gaat onderzoeken hoe de economische marktprincipes werken, hoe producenten en consumenten zich op de markt gedragen, welke rol de overheid hierin speelt en hoe dit allemaal in een internationaal kader past. Daarnaast ga je op verkenning binnen de bedrijfswereld en ontdek je hoe ondernemingen en organisaties precies werken en binnen welk (wettelijk) kader ze dit doen.

Wat na deze richting?

Na het afronden van de 2de graad heb je de mogelijkheid in de derde graad om de richting Bedrijfswetenschappen verder te volgen of voor Bedrijfsorganisatie (D/A) te kiezen als die richting beter bij je past.

De lessentabel is voorlopig nog onder voorbehoud van wijzigingen!

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: