EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - SPORT (voorbereiding D/A)

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Dubbele finaliteit / A-stroom

Tweede leerjaar A - SPORT (voorbereiding D/A)

Nieuw vanaf schooljaar 23-24!

Voor wie?

Je bent sportief en sociaal ingesteld en je hebt daarenboven een gezonde interesse voor wetenschappen. Je houdt van een combinatie van bewegen en onderzoekend leren. Naast een passie voor sport heb je ook een goede studiehouding want binnen deze basisoptie  wordt sport gecombineerd met een wetenschappelijke kennis die gelinkt wordt aan het menselijk lichaam. Je zal kennis maken met verschillende sportdisciplines waarbij inzet, een sociale houding en doorzettingsvermogen belangrijke attitudes zijn. Binnen deze basisoptie SPORT 2 (voorbereiding op dubbele finaliteit) bereik je de basisdoelen van het leerplan. Binnen de basisoptie SPORT 1 (voorbereiding op doorstroom) wordt er meer verdiepend gewerkt.

Voorstelling lessenpakket

Bij deze basisoptie krijg je naast het basispakket ook 3 lesuren wetenschappen en 2 lesuren extra sport. In de lessen wetenschappen wordt de link gelegd met het sportende lichaam. Biologie en fysica zullen een hoofdrol spelen. Je komt meer te weten over het ademhalingsstelsel, het spierstelsel, de samenwerking van spieren, gewrichten en beenderen. Je leert over voeding en sportdranken en welke invloed dit heeft op het sportende lichaam...  

Je maakt gebruik van een uitgebreide sportinfrastructuur: de EDUGO-arena, de nieuwe padelvelden, de voetbalvelden (ook met kunstgras!), enz.

Naast de 5 uur specifiek voor de basisoptie sport, krijg je ook 1 uur extra Nederlands (remediërend of verdiepend) en 1 uur extra wetenschappen. 

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op de richting sport (3 TSO). Maar ook de andere richtingen van de dubbele finaliteit in de tweede graad zijn hierna een haalbare kaart. De keuze van een basisoptie in de 1e graad is geen voorafname van een studiedomein in de 2e graad.

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
techniek 2
wiskunde 4
ICT 1
BASISVORMING 25
wetenschappen - Sport 5
Nederlands (remediërend/verdiepend) 1
wetenschappen 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

 

Deel deze pagina: