EDUGO Studieaanbod Kinderzorg

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / BSO

Kinderzorg

Voor wie?

Heb je een groot hart voor kinderen? Wil je graag met deze doelgroep werken? Ben je  communicatief vaardig en geniet je van creatief bezig zijn? Speel je nog altijd graag en kan je tegelijk de nodige verantwoordelijkheid nemen? Wil je graag in een team werken? Vind je kinderopvang waar kinderen zich thuis voelen ook zo belangrijk? Dan klopt jouw hart voor Kinderzorg!

Lessenpakket

Op één jaar leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in kinderdagverblijven, kleuterklassen en naschoolse opvanginitiatieven.
Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de baby, peuter, kleuter en het lagereschoolkind. Al deze leeftijdsgroepen worden vanuit diverse invalshoeken benaderd en je verwerft alle kennis om pedagogisch verantwoord om te gaan met kinderen. Je theoretische kennis kan je onmiddellijk toepassen tijdens de stages, zowel bij jonge als bij schoolgaande kinderen.

In het zevende jaar Kinderzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken, waarin de leerinhoud geïntegreerd wordt aangeboden: uitstappen, projecten en gastsprekers zorgen voor afwisseling in het programma.
 

Wat na deze richting?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen TSO. Kinderzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!

Lessentabel

Vakken   7KZ  
Algemene Vorming  
Expressie 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken 4
Specifieke Vorming  
Kinderzorg
Volgende algemene doelstellingen
  • AD1 kwaliteitsbewust handelen
  • AD2 communiceren
  • AD3 in een organisatie, in team werken
  • AD4 zorg dragen voor gezondheid en welzijn
  • AD5 (ped)agogisch handelen
  • AD6 Indirecte zorg verlenen
  • AD7 oriënteren op beroepen en voorbereiden
    op studie- of loopbaan
16 + 5*
worden gerealiseerd in de klas 10
worden gerealiseerd op het werkveld (stage) 11
Totaal (inclusief complementaire uren*) 33

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: