EDUGO Studieaanbod Kinderzorg

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / BSO

Kinderzorg

Voor wie?

Heb je een groot hart voor kinderen en wil je na het zesde jaar in het secundair onderwijs graag een gespecialiseerde opleiding volgen, kies dan voor een zevende jaar Kinderzorg! Op één jaar leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in kinderdagverblijven, kleuterklassen en naschoolse opvanginitiatieven.
Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de baby, peuter, kleuter en het lagereschoolkind. Al deze leeftijdsgroepen worden vanuit diverse invalshoeken benaderd en je verwerft alle kennis om pedagogisch verantwoord om te gaan met kinderen. Je theoretische kennis kan je onmiddellijk toepassen tijdens de stages, zowel bij jonge als bij schoolgaande kinderen.

Lessenpakket

In het zevende jaar Kinderzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken, waarin de leerinhoud geïntegreerd wordt aangeboden: uitstappen, projecten en gastsprekers zorgen voor afwisseling in het programma.
Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen TSO. Kinderzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!.

Wat na deze richting?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen TSO. Kinderzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: