EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - Moderne talen en wetenschappen

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - Moderne talen en wetenschappen

Voor wie?

Is een nieuwe taal leren voor jou een fijne uitdaging en hou je ook van alles wat met wetenschappen te maken heeft? Kan je kritisch denken, hou je van onderzoek en  experimenten? Ben je geboeid door communicatie en taal in het algemeen? Dan is deze richting iets voor jou.

Voorstelling lessenpakket

Bij deze basisoptie krijg je naast het basispakket ook 3 lesuren wetenschappen en 2 lesuren moderne talen. Je hebt interesse voor wetenschappen en wil aan de hand van wetenschappelijke proeven de correcte wetenschappelijke werkwijze aangeleerd krijgen. Je wordt op weg gezet om aan de hand van allerlei experimenten kritisch wetenschappelijk te leren denken. Je wil onderzoekend leren en houdt ook van natuurwetenschappen, techniek en wiskunde. 

Je hebt natuurlijk ook interesse in moderne talen. Tijdens deze lesuren bestudeer en oefen je de communicatie in het Nederlands en moderne vreemde talen. Je reflecteert op taal, op taalgebruik en taalsysteem en ontdekt verschillende vormen van fictie. Natuurlijk leer je ook interpreteren, improviseren, presenteren en creëren binnen taal. Het vak 'geschiedenis' kan je ook als CLIL-vak volgen: dan krijg je les in het Engels.

In het keuzegedeelte wordt gekozen voor 1 lesuur Frans  en 1 lesuur wiskunde waarbij remediëring of verdieping aangeboden wordt, naargelang de nood.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met doorstroomfinaliteit. Dit kan Moderne talen zijn maar ook Economische wetenschappen, Natuurwetenschappen, Humane wetenschappen en Sportwetenschappen zijn natuurlijk boeiende vervolgrichtingen die je kan kiezen. Ook Bedrijfswetenschappen en Welzijns- en gezondheidswetenschappen in Lochristi behoren tot de mogelijkheden.

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
techniek 1
wiskunde 4
ICT 1
BASISVORMING 25
moderne talen en wetenschappen 5
wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
Frans (verdiepend/remediërend) 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: