EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar B - Maatschappij en welz...

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit arbeidsmarktgericht / B-stroom

Tweede leerjaar B - Maatschappij en welzijn / Kunst en creatie

Voor wie?

Werk je graag met mensen? Wil je meer weten over het gedrag van mensen en wat samenleven nu echt betekent? Ben je geboeid door de zorg, door opvoeding en begeleiding van mensen met een specifieke zorgbehoefte, begeleiding van jong en oud?  Ben je creatief en hou je van expressie via muziek, beeld en woord? Hou je van lessen waar je actief moet zijn en waar er van jou enthousiasme wordt verwacht? Dan is deze basisoptie echt iets voor jou!  

Voorstelling lessenpakket

Naast de de vakken in het basispakket en een extra uur ICT krijg je 5 uur 'Maatschappij en welzijn' en 5 uur 'Kunst en creatie'. Een zee van tijd om jouw talenten en interesses te ontdekken. Op deze manier kan je op het einde van het schooljaar kiezen voor een richting in het derde jaar die echt bij jou past.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met arbeidsfinaliteit (3BSO).  'Zorg en welzijn' in onze bovenbouwschool in Lochristi sluiten perfect aan bij deze basisoptie. En misschien is de richting 'Schilderen en decoratie' in onze bovenbouwschool Glorieux ook iets voor jou?

Lessentabel

Vakken Lesuren
Engels 1
Frans 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
mavo 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
ICT 1
wiskunde 4
BASISVORMING 20
projectuur MAWE/KC 1
Nederlands (remediërend/verdiepend) 1
Maatschappij en welzijn 5
Kunst en creatie 5
KEUZEGEDEELTE 12
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: