EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - Moderne talen en wet...

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - Moderne talen en wetenschappen met optie sport

Voor wie?

Is een nieuwe taal leren voor jou een fijne uitdaging en hou je ook van alles wat met wetenschappen te maken heeft? Kan je kritisch denken, hou je van onderzoek en  experimenten? Ben je geboeid door communicatie en taal in het algemeen? En is sport ook een passie van jou? Dan is deze basisoptie echt iets voor jou.

Voorstelling lessenpakket

Bij deze basisoptie krijg je naast het basispakket ook 3 lesuren wetenschappen en 2 lesuren moderne talen. Je hebt interesse voor wetenschappen en wil aan de hand van wetenschappelijke proeven de correcte wetenschappelijke werkwijze aangeleerd krijgen. Je wordt op weg gezet om aan de hand van allerlei experimenten kritisch wetenschappelijk te leren denken. Je wil onderzoekend leren en houdt ook van natuurwetenschappen, techniek en wiskunde. 

Je hebt natuurlijk ook interesse in moderne talen. Tijdens deze lesuren bestudeer en oefen je de communicatie in het Nederlands en moderne vreemde talen. Je reflecteert op taal, op taalgebruik en taalsysteem en ontdekt verschillende vormen van fictie. Natuurlijk leer je ook interpreteren, improviseren, presenteren en creëren binnen taal. 

Deze basisoptie combineert in het keuzegedeelte dezelfde vakken als de basisoptie 'Moderne talen en wetenschappen' maar differentieert met 2 uur extra sport. Op deze manier zijn de leerlingen volledig voorbereid om in de 2de graad de richting 'Sportwetenschappen' te volgen.De doelen van het ICT-leerplan worden in deze basisoptie geïntegreerd aangeboden in verschillende vakken.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met doorstroomfinaliteit (3 ASO) zoals de richting Sportwetenschappen (nieuw op campus De Toren). Maar ook de andere doorstroomgerichte richtingen in de tweede graad (Natuurwetenschappen, Humane wetenschappen, Economische wetenschappen en Moderne talen) zijn hierna een haalbare kaart. 

 

 

 

Lessentabel

Vakken Lesuren
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
Techniek 2
Wiskunde 4
BASISVORMING 25
Moderne talen en wetenschappen 5
SPORT 2
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: