EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - Economie en organisa...

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - Economie en organisatie (voorbereiding doorstroom)

Voor wie?

Ben je geboeid door ondernemen, door de manier waarop mensen geld verdienen? Door huidige trends zoals ecologie en circulaire economie? Wil je ontdekken hoe bedrijven de nieuwste digitale marketingstrategiën toepassen? Wil je graag zelf eens een ondernemend project opstarten? Ben je sterk in wiskunde? En geboeid door ICT? Wil je later graag iets met economie doen in een doorstroomrichting? Dan is deze richting op jouw lijf geschreven.

Voorstelling lessenpakket

In deze basisoptie krijg je naast het basispakket van 25 lesuren nog 5 uur 'Economie en organisatie'. Hierin wordt de economische wereld nu eens bekeken vanuit het standpunt van de consument, dan eens met de bril van de producent of die van de overheid. Ondernemers hebben de laatste jaren grote uitdagingen gekregen door de grote opmars van digitalisering. Hoe pak je dit aan als bedrijf? En hoe bekijk je dit kritisch als consument? Hoe werken de nieuwe marketingstrategiën en wat met groene productieprocessen, concurrentie?... Hoe maken bedrijven winst? En hoe programmeer je een eenvoudige app? Je leert het allemaal in deze lessen. De bedrijfswereld kan niet zonder sterke ICT-vaardigheden en een stevige portie talenkennis. Ook wiskundig inzicht is een must. Je zit hier op je plaats wanneer je in het hoger onderwijs de economische wereld wil gaan verkennen of  de ambitie hebt om later mee een bedrijf te gaan runnen. 

Deze basisoptie wordt aangevuld met 1 uur wiskunde en 1 uur Frans waar zowel remediërend als verdiepend kan gewerkt worden naargelang de nood. 

Het vak 'geschiedenis' kan je ook als CLIL-vak volgen: dan krijg je les in het Engels.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met doorstroomfinaliteit. De logische vervolgrichting is 'Economische wetenschappen' maar ook andere richtingen met doorstroomfinaliteit liggen nog in de mogelijkheden. 

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muzikale opvoeding 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
techniek 1
wiskunde 4
ICT 1
BASISVORMING 25
economie en organisatie 5
Frans (verdiepend/remediërend)  1
wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: