EDUGO Studieaanbod Eerste Leerjaar B

Terug naar het overzicht

1e graad / B-stroom

Eerste Leerjaar B

Voor wie?

Heb je het getuigschrift basisonderwijs niet behaald? Dan is het eerste leerjaar B speciaal voor jou!

Voorstelling lespakket

In jouw klas zijn de leerkrachten meer begeleider dan leerkracht. We willen jou stimuleren in het krachtig worden in samenwerken, samen zijn en leren. Wat je niet goed begreep in de lagere school, herhalen we graag!

Gedurende 15 u. per week krijg je les in ons "ORM (openruimtemodel)". Voor de vakken Nederlands, Frans, Engels, Wiskunde en MaVo kies jij wanneer je wat doet en hoe je dat doet. Wil je graag extra uitleg? Dat kan! Wil je graag eerst zelf proberen? Dat kan! Wil je vandaag geen Nederlands doen? Dat kan! Je maakt zelf je weekplanning op zodat je tegen het einde van de week alles netjes klaar hebt. De begeleiders bekijken samen met jou of je alles ingepland krijgt. Jij bepaalt mee, want jij neemt jouw leren in eigen handen!

Je kan ook leren van je klasgenoten! Niet alleen bereik je samen een ander resultaat dan wat je alleen doet, je leert ook rekening te houden met de anderen. Samen schitteren we dan ook krachtiger.

Naast deze lessen in het ORM, krijg je sommige vakken ook zoals je gewoon bent uit de lagere school. Bij lichamelijke opvoeding, godsdienst, techniek, beeld, muziek en natuur en ruimte is er een team van leraren die jullie graag laten kennis maken met hun wondere wereld. In het eerste leerjaar B krijgt het vak techniek (6 lesuren per week) ruime aandacht. In deze lessen kom je in aanraking met een bonte verscheidenheid aan verkenningsgebieden. In tegenstelling tot het eerste leerjaar A ligt de klemtoon vooral op de praktische toepassingen. Hier leer je verschillende creatieve technieken. Zo maak je telkens mooie werkstukjes en kunnen we zien waar jouw interesses en talenten liggen.

Is er een probleem? Klein of groot? Je klastitularis is aanwezig om jou te helpen je kracht terug te vinden. Succes bereiken we samen in het klasuur! We leren jou ook veilig navigeren in de digitale wereld en zullen je ICT-vaardigheden aanscherpen. Internet is tof en zo willen we het houden! 

We ontdekken samen waar jij sterk in bent.
Ben jij een geboren verkoper? Ben jij een helpende hand of eerder een kunstige creatieveling?
In het keuzegedeelte mag jij zelf kiezen wat je gedurende 2 u. per week graag doet.

Wat na deze richting?

In 1B heb je 2 uren keuzevakken. In 2B maak je twee keuzes over de richting die je uit wil gaan, want dan krijg je 10 uren keuzevakken. Deze vakken sluiten aan bij de interessegebieden van onze school en de studierichtingen die je in de 2de en 3de graad kan volgen. Je gaat samen met je leerkracht op zoek naar je interesses en waar je goed in bent.

Na het eerste leerjaar B stappen de meeste leerlingen over naar het 2de leerjaar B

 

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: