EDUGO Studieaanbod Tweede Leerjaar A: basisoptie STEM-Wetenschappen

Terug naar het overzicht

1e graad / A-stroom

Tweede Leerjaar A: basisoptie STEM-Wetenschappen

Voor wie?

De basisoptie “STEM-wetenschappen” bereidt voor op de richtingen behorend tot de technische sectoren van het technisch secundair onderwijs, te volgen bij ons op school of bij de collega's van EDUGO campus Glorieux.

Van leerlingen die kiezen voor deze optie wordt verwacht dat zij interesse hebben voor wetenschappen, techiek en voor de sociale aspecten van het dagelijks leven.

Voorstelling lespakket

In STEM-wetenschappen worden je natuurwetenschappelijke, technische en wiskundige inzichten verder ontwikkeld. Je onderzoekt behoeften, vragen en problemen die zich stellen. Je leert hiervoor autonoom onderzoeken, ontwerpen, problemen oplossen en realiseren.

Voor de wiskundige benadering zetten we o.a. in op het analyseren van verbanden en het linken van deze verbanden aan eigenschappen van natuurlijke en technische systemen, de verwerking van data met grafieken, tabellen, het gebruik van statistiek, het ruimtelijk en meetkundig inzicht voor het ontwerpen van 2D- en 3D-modellen.

Je ontwerpt een oplossing die voldoet aan vooropgestelde criteria. Je gebruikt hiervoor zelfgemaakte modellen. Je onderzoekt in concrete situaties processen en structuren in natuurlijke, ruimtelijke en technische systemen.

Daarnaast onderzoek je kenmerken van materie, materialen en grondstoffen. Je ontwikkelt inzicht in onderzoeks- en ontwerpmethoden en hun wisselwerking. In STEM-wetenschappen ligt de nadruk op onderzoek, randvoorwaarden en beperkingen bij het ontwerpen van mogelijke oplossingen

Wat na deze richting?

De leerling kan hierna de studierichting Sociaal en Technische Wetenschappen (STW) in de tweede graad volgen op onze school of een TSO-richting bij de collega's in EDUGO campus Glorieux

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: