EDUGO Studieaanbod Tweede Leerjaar B: basisoptie Maatschapp...

Terug naar het overzicht

1e graad / B-stroom

Tweede Leerjaar B: basisoptie Maatschappij & Welzijn

Voor wie?

Hou je van praktijkgericht onderwijs? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Heb je interesse in de sociale sector en ben je creatief? Dan ben je in onze basisopties aan het juiste adres! In het tweede leerjaar B kies je 2 basisopties, telkens voor 5 u.

Voorstelling lessenpakket

Binnen de basisoptie "Maatschappij en Welzijn" leer je een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen.

Je doet dit vanuit een mens- en natuurwetenschappelijke disciplines zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie. Op die manier leer je zorg te dragen voor gezondheid en welbevinden.

Je krijgt inzicht in het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties. Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en verschijnselen. Je groeit in verbondenheid met de mensen rondom jou doordat je steeds beter sociale en communicatieve vaardigheden kunt toepassen in de meest diverse situaties.

We focussen hierbij op volgende interessegebieden: voeding: gezonde maaltijden en samen maaltijd nemen; lichaamszorg: het eigen lichaam en welbevinden; lifestyle: interieur en sfeerschepping, vormgeving en mode.

In 2B ligt de nadruk meer op het verkennen van verschijnselen en het verantwoord kunnen toepassen van inzichten met betrekking tot een persoonlijke en gezonde levensstijl. De interessegebieden kunnen leerlingen helpen bij de oriëntering naar de tweede graad binnen het domein Maatschappij en welzijn.

Wat na deze richting?

De verschillende basisopties sluiten aan bij de studierichtingen die we in de 2e en 3e graad aanbieden. Je kan dus in het 2e jaar al eens proeven van wat een bepaalde studierichting precies inhoudt.

Samen met je leerkrachten zal je op zoek gaan naar wie je bent, wat je echt wil, waar jij sterk in bent en waar je graag nog beter wil in worden.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: