EDUGO Studieaanbod Thuis en bejaardenzorg / Zorgkundige

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / BSO

Thuis en bejaardenzorg / Zorgkundige

Voor wie?

Heb je een groot hart voor ouderen en wil je na het zesde jaar in het secundair onderwijs graag een gespecialiseerde opleiding volgen, kies dan voor een zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg!

Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de oudere zorgvrager, zowel binnen de residentiële zorgverlening als in de thuiszorg. Tijdens de stages in woon-zorgcentra en de thuiszorg kun je je theoretische kennis onmiddellijk toepassen in de praktijk.

Voorstelling lessenpakket

In het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken. Hierin wordt de leerinhoud geïntegreerd aangeboden: uitstappen, gastsprekers en workshops zorgen voor afwisseling in het programma.

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt. De zorgsector kampt met een personeelstekort, waardoor deze opleiding een grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen binnen TSO. Thuis- en bejaardenzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren! 

Wat na deze richting?

Na dit specialisatiejaar kunnen deze leerlingen hun secundair diploma behalen.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: