EDUGO Studieaanbod Tweede Leerjaar A: basisoptie Maatschapp...

Terug naar het overzicht

1e graad / A-stroom

Tweede Leerjaar A: basisoptie Maatschappij & Welzijn

Voor wie?

De basisoptie “Maatschappij & Welzijn” bereidt voor op de richtingen behorend tot de sociale sector van het algemeen (ASO) en technisch (TSO) secundair onderwijs, in het bijzonder op de richtingen “Humane Wetenschappen" en "Sociale en Technische Wetenschappen”.

Voorstelling lespakket

Je leert een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je doet dit vanuit mens- en natuurwetenschappelijke disciplines zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie. Op die manier leer je zorg te dragen voor gezondheid en welbevinden.

Je krijgt inzicht in het sociale gedrag van mensen en menselijke relaties. Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en verschijnselen. Je groeit in verbondenheid met de mensen rondom jou doordat je steeds beter sociale en communicatieve vaardigheden kunt toepassen in de meest diverse situaties.

We focussen hierbij op verschillende interessegebieden die leerlingen kunnen helpen bij de oriëntering naar een bepaalde studierichting in de tweede graad binnen het domein Maatschappij en welzijn.

Wat na deze richting?

Je kan hierna de studierichting Humane wetenschappen (ASO) en Sociale en Technische Wetenschappen (TSO) in de tweede graad volgen.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: