EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - Maatschappij en welzijn 1

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - Maatschappij en welzijn 1

Voor wie?

Je volgde in het eerste jaar 'Latijn' of 'Taal en STEM' en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ben je geboeid door het gedrag van mensen? Door culturen en gewoontes? Door politiek en psychologie? Door wat mensen drijft om bepaalde dingen te doen? Ben je bereid om in groep te werken, en wil je je communicatieve vaardigheden oefenen? Dan is deze richting iets voor jou.

Voorstelling lessenpakket

Je wil later een beroep uitoefenen waarbij de mens centraal staat. In de 5 uur 'Maatschappij en welzijn' zal je merken dat sociale en communicatieve vaardigheden heel belangrijk zijn. In dit studiedomein verdiep je je in  verschillende sociale situaties, en volgt culturele en politieke ontwikkelingen. Deze basisoptie bereidt je voor op richtingen die dit wetenschappelijk aanpakken. Ben je meer op zoek naar een voorbereiding op richtingen in de zorgsector die werken met mensen (jong en oud) dan is de basisoptie 'Maatschappij en welzijn 2' eerder iets voor jou.

Deze basisoptie is gericht naar een doorstroomrichting (ASO) met het oog op hoger onderwijs en wordt aangevuld met 1 uur Frans en 1 uur wiskunde waar zowel remediërend als verdiepend kan gewerkt worden naargelang de nood. De doelen van het ICT-leerplan worden geIntegreerd aangeboden in verschillende vakken.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met doorstroomfinaliteit (3ASO) zoals 'Humane wetenschappen' of 'Maatschappij en welzijnswetenschappen'. Maar ook andere doorstroomrichtingen zijn perfect mogelijk.

Lessentabel

Vakken Lesuren
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
Techniek 2
Wiskunde 4
BASISVORMING 25
Maatschappij en welzijn 5
Wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
Frans (verdiepend/remediërend) 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: