EDUGO Studieaanbod Fotolassen

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Fotolassen

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO lassen-constructie volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

Fotolassen veronderstelt zo goed als foutloos lassen. Om dat te kunnen controleren doet men beroep op röntgenfotografie, vandaar de naam. Met deze afdeling behaalden we al vaak nationale prijzen bij wedstrijden, wat toont dat we kwaliteit nastreven.

Om een dergelijk niveau te bereiken is het noodzakelijk dat de beroepspraktijk ondersteund wordt met een voldoende dosis theoretische knowhow. In staat zijn om met een grondige kennis van de materialen min of meer ingewikkelde constructieplannen te lezen staat voorop. Ze in kwaliteit realiseren is de doelstelling. Leerlingen moeten volgens de geldende normen in hun opleiding minimum één lascertificaat behalen.

Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen van het specialisatiejaar ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven. Dit kan belangrijk zijn voor hun verdere keuzes.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO lassen-constructie is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de  fotolassen.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Computergestuurde werktuigmachines * 22
Uitvoeringstechnologie TV 2
Metallurgie, milieu en preventie 1
Kwaliteit, kostprijs en planning 1
Lassen PV 10
Stage 8
TOTAAL 34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Onder voorbehoud

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: