Terug naar het overzicht

2e graad / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Hout

In ons leven is hout nooit ver weg. Mooie meubels voor binnen en buiten, trappen en schrijnwerk, houtskeletbouw, … noem maar op. Vakkundigheid en design gaan hand in hand, maar ook kennis over isolatie en het toepassen van moderne productieprocessen zijn belangrijk.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Hout laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Binnenschrijnwerk en interieur of Binnen- en buitenschrijnwerk. Terwijl de eerste richting zich concentreert op binnenschrijnwerk (bv. trappen, binnendeuren) en interieur (bv. meubelen, vormgeving)  combineert de tweede richting het binnenschrijnwerk met buitenschrijnwerk (bv. ramen, dakconstructies). In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over hout en plaatmateriaal, technologie, werkmethodes, uitvoering, … verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 12 tot 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar wordt manueel werken gecombineerd met machinewerk en realiseren we mooie werkjes in hout. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3de jaar** 4de jaar**
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 1
Engels 0 1
Maatschappelijke vorming 2 2
ICT 1 0
Wiskunde B+S 2 2
Hout 18 19
Technologie hout - Projecten studie TV 3 3
CAD/CAM TV 3 4
Realisatie hout PV 12 13
TOTAAL 32 32

B+S = Basiskennis + Specifieke kennis

** Onder voorbehoud

Deel deze pagina: