EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar B - STEM-technieken

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit arbeidsmarktgericht / B-stroom

Tweede leerjaar B - STEM-technieken

Voor wie?

Deze basisoptie is iets voor jou wanneer je bijzondere interesse hebt voor techniek. Je bent getriggerd door de materialen en machines die je nodig hebt om een werkstuk tot in de puntjes af te werken. Je houdt meer van praktisch werken dan van theoretische lessen. 

Voorstelling lessenpakket

In de basisoptie STEM-technieken in het tweede leerjaar B maak je kennis met volgende vakgebieden: bouw en hout, elektriciteit, mechanica, schilderen en decoratie en land- en tuinbouw. Je hebt maar liefst 10 uur per week STEM-technieken. In dit ruime aanbod vind je vast iets wat wat jou helemaal kan boeien. Zo kan je op het einde van het schooljaar een keuze maken voor een richting in het derde jaar die perfect bij jouw interesses en talenten past.

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met arbeidsfinaliteit (3 BSO). Binnen de EDUGOscholen vind je een ruim aanbod dat bij deze basisoptie aansluit: Elektriciteit - Hout - Mechanica - Schilderen en decoratie. Wil je toch liever een andere weg inslaan? Dan kan je in onze bovenbouwschool in Lochristi terecht in de richting 'Zorg en welzijn' of 'Organisatie en logistiek'.

 

 

Lessentabel

Vakken Lesuren
Engels 1
Frans 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
mavo 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
ICT 1
wiskunde 4
BASISVORMING 20
STEM-technieken 2
techniek 10
KEUZEGEDEELTE 12
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: