EDUGO Studieaanbod Commerciële organisatie (D/A-finaliteit...

Terug naar het overzicht

3e graad / Economie en organisatie / Dubbele finaliteit / TSO

Commerciële organisatie (D/A-finaliteit / domein Economie en organisatie)

Voor wie?

Als commercieel talent zijn klantencontacten iets voor jou. Je leert bestellingen van klanten commercieel en administratief behandelen. Daarbij leer je de verschillende stappen vanaf het verkoopgesprek tot en met het opvolgen van de betaling. Oplossingsgericht klachten verwerken is een volgende fase om volwaardig commercieel assistent te worden. Ook fiscaliteit, boekhouden en financieel beheer maken dat je volwaardig kan meedenken in een commerciële organisatie.

Voorstelling lessenpakket

Commerciële organisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot de commerciële en administratieve ondersteuning van het verkoopproces. De leerlingen leren op een professionele manier omgaan met klanten via diverse (online) communicatiekanalen.

De studierichting is een brede, gebalanceerde opleiding met een sterke focus op de commerciële aspecten van bedrijfskunde. Tijdens deze opleiding verdiep je je in diverse onderwerpen zoals marketing, verkoop, kostprijsberekening, fiscaliteit en financieel beheer. Je verwerft een diepgaand begrip van hoe bedrijven en organisaties functioneren en hoe ze hun producten en diensten op de markt brengen, inclusief online verkoop. Bovendien ontwikkel je vaardigheden op het gebied van commerciële en administratieve ondersteuning van het verkoopproces, evenals klantenservice via verschillende (online) communicatiekanalen.

Wat na deze richting?

Deze studierichting heeft als doel om leerlingen zowel voor te bereiden op een succesvolle doorstroming naar het hoger onderwijs als op een vlotte integratie op de arbeidsmarkt.

Na deze studierichting ben je goed voorbereid om door te stromen naar een professionele bachelor- of graduaatsopleiding aan de hogeschool. Hierbij zijn de studiedomeinen handelswetenschappen en bedrijfskunde de meest logische vervolgstudies voor jou. Je hebt een stevige basis gelegd in deze vakgebieden en bent klaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. Leerlingen die na het behalen van hun diploma willen gaan werken, kunnen bijvoorbeeld aan de slag als commercieel assistent of klantcontactmedewerker.

 

De lessentabel is voorlopig nog onder voorbehoud van wijzigingen!

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: