EDUGO Studieaanbod Eerste Leerjaar A

Terug naar het overzicht

1e graad / A-stroom

Eerste Leerjaar A

Voor wie?

Heb je het getuigschrift basisonderwijs behaald? Dan is het eerste leerjaar A iets voor jou! 
De eerste graad is een oriënterende graad en wijst je de weg naar je latere studieloopbaan.
Je ontdekt en ontwikkelt je interesses en talenten.

Voorstelling lespakket

In de vakken van de algemene vorming bouw je verder op de leerstof van de voorbije jaren, ook al krijgen sommige vakken een nieuwe naam. Geschiedenis, godsdienst, mens & samenleving, natuurwetenschappen, moderne vreemde talen ... in 1A bestudeer je en leer je de wereld in al zijn facetten kennen.

Naast het verkennen van de wereld wordt het ook tijd om je eigen talenten en interesses te verkennen in het keuzegedeelte. Als aanvulling op de algemene vorming mag je zelf 2 verschillende modules kiezen van 2 u. per week.
Je kiest uit:

economie

of           moderne talen

of           sociale vorming

of           STEM

of           wiskunde-wetenschappen

Heb je meer interesse voor een algemene of STEMrichting, dan kan je kiezen voor een theoretische uitbreiding met wiskunde/wetenschappen, economie, STEM of moderne talen.
Ben je meer technisch aangelegd en wil je toch wat praktijk dan kan je kiezen voor STEM, eventueel gecombineerd met economie of sociale vorming.

Het klasuur / ICT dient om te werken aan een toffe, positieve klassfeer! Je zal er ook ontdekken hoe je al die nieuwe leerstof moet verwerken zodat je echt ‘goesting’ krijgt in leren. Daarnaast staan er ook nog andere leuke zaken op het programma: zo leer je veilig navigeren in de digitale wereld en zullen we je ICT-vaardigheden aanscherpen. Internet is tof en zo willen we het houden! 

Wat na deze richting?

Volgend op deze studierichting gaan de leerlingen naar het tweede leerjaar van de eerste graad. Afhankelijk van hun interesses kiezen ze een basisoptie: Moderne talen & wetenschappen - Economie & organisatie - Maatschappij & Welzijn - STEM-technieken - STEM-wetenschappen. Deze basisopties worden bij ons op school of in de vestiging in Oostakker aangeboden.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: