EDUGO Studieaanbod Assistentie in wonen, zorg en welzijn (A...

Terug naar het overzicht

3e graad / Maatschappij en welzijn / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Assistentie in wonen, zorg en welzijn (A-finaliteit / domein Maatschappij en welzijn)

Voor wie?

Deze richting zal je voorbereiden op ondersteunende functies binnen de brede sector van zorg en welzijn. In deze richting wordt er veel aandacht geschonken aan huishoudelijke en logistieke competenties. Maaltijden bereiden en bedelen, linnenzorg, ondersteuning bieden bij animatieactiviteiten, vlot communiceren met zorgvragers, … Het zijn allemaal competenties die je tijdens deze opleiding leert.

Ben je praktisch en sociaal ingesteld en wil je doorgroeien in een ondersteunend beroep in de zorg- of welzijnssector, dan is deze studierichting echt iets voor jou.

Voorstelling lessenpakket

Assistentie in wonen, zorg en welzijn is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit en is gericht op leerlingen die voor mensen willen zorgen. Zij worden voorbereid op ondersteunende profielen in de brede sector van zorg en welzijn. Leerlingen verwerven huishoudelijke en logistieke competenties en maken kennis met verschillende sectoren waarin zij als logistiek assistent, huishoudhulp of medewerker kamerdienst aan de slag kunnen.

Wat na deze richting?

Na het afronden van de opleiding ‘assistentie in wonen, zorg & welzijn’ ontvang je de beroepskwalificaties ‘huishoudhulp zorg’, ‘logistiek assistent in de zorg’ en ‘medewerker kamerdienst’ waarmee je onmiddellijk in het werkveld kan gaan starten

 

De lessentabel is voorlopig nog onder voorbehoud van wijzigingen!

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: