EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - STEM-wetenschappen

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - STEM-wetenschappen

Voor wie?

Ben je getriggerd door alles wat met wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde te maken heeft? Ben je ook sterk in die wiskunde en heb je inzicht in technologie? Ben je bereid energie te steken in het studeren van theorie en het maken van toepassingen? Dan is deze basisoptie echt iets voor jou!

Voorstelling lessenpakket

In de basisoptie STEM-wetenschappen spreken de onderdelen van STEM: wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde je heel sterk aan. Je bent knap in wiskunde en een brede algemene vorming spreekt je aan. Je wil graag technologische en wetenschappelijke wetten ontdekken en die ook toepassen in technische en praktische realisaties. Je wil je verdiepen in technologisch processen. Deze vormen de leidraad in verschillende projecten waarin je probleemoplossend aan de slag zal gaan. Onderzoeken en ontwerpen zijn twee sleutelbegrippen binnen deze basisoptie.  

In het keuzegedeelte krijg je gedurende 5 uur per week een echt 'STEM-bad' in het STEM-atelier. Je krijgt ook 1 lesuur extra wiskunde en 1 lesuur extra Frans waar remediëring of verdieping aangeboden wordt, naargelang de nood.  

Het vak 'geschiedenis' kan je ook als CLIL-vak volgen: dan krijg je les in het Engels.

Wat na deze basisoptie?

Door het sterke aanbod wiskunde-wetenschappen in deze basisoptie kan je hierna probleemloos kiezen voor een derde jaar 'Technologische wetenschappen' of 'Biotechnische STEM-wetenschappen'  maar ook voor een derde jaar 'Natuurwetenschappen' of de vele andere doorstroomrichtingen die we aanbieden.

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muzikale opvoeding 1
natuurwetenschappen 1
nederlands 5
techniek 1
wiskunde 4
ICT 1
BASISVORMING 25
STEM-wetenschappen 5
Wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
Frans (verdiepend/remediërend) 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: