EDUGO Studieaanbod Tweede Leerjaar B: basisoptie Kunst & Creatie

Terug naar het overzicht

1e graad / B-stroom

Tweede Leerjaar B: basisoptie Kunst & Creatie

Voor wie?

Hou je van praktijkgericht onderwijs? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Heb je interesse in de sociale sector en ben je creatief? Dan ben je in onze basisopties aan het juiste adres! In het tweede leerjaar B kies je 2 basisopties, telkens voor 5 u.

Voorstelling lessenpakket

Kies je voor de basisoptie "Kunst & Creatie" dan zoek je het samenspel binnen verschillende expressievormen.

Je onderzoekt, op een kunstzinnige manier expressieve vormen van beeld, muziek, media en drama. Je ontwikkelt diverse expressievormen en een artistiek-creatieve houding om de betrokkenheid in kunst en cultuur te verhogen.

Er wordt ingezet op het aanleren van creatieve vaardigheden en het ontwikkelen van technieken.
Je stimuleert het creatieve denken: kansen geven om ideeën te laten groeien, dingen van een andere kant bekijken, je verbeelding de vrije loop te laten en andere zintuigen of oplossingsmethodes te laten gebruiken.

Je ervaart dat het samenspel van woord, klank, vorm, beweging en media een nieuwe beleving meebrengt, anders dan de beleving van de elementen afzonderlijk.
Je leert creëren, interpreteren, improviseren, presenteren en ontwerpen om op deze manier de link naar de samenleving én de link naar de ander gekozen basisoptie transparant te maken.

Wat na deze richting?

De verschillende basisopties sluiten aan bij de studierichtingen die we in de 2e en 3e graad aanbieden. Je kan dus in het 2e jaar al eens proeven van wat een bepaalde studierichting precies inhoudt.

Samen met je leerkrachten zal je op zoek gaan naar wie je bent, wat je echt wil, waar jij sterk in bent en waar je graag nog beter wil in worden.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: