EDUGO Studieaanbod Tweede leerjaar A - Klassieke talen (Latijn)

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - Klassieke talen (Latijn)

Voor wie?

In het eerste jaar volgde je reeds de richting 'Latijn'. Je popelt om de klassieke taal verder onder de knie te krijgen en ook de bijhorende geschiedenis wakkert je interesse aan. Je bent sterk gemotiveerd, je werkt nauwkeurig en hebt de discipline om aan je studie te blijven. Kortom: je bent een echte doorzetter. Zelfstandig werk schrikt je ook niet af.  Herken je jezelf hierin? Dan is de basisoptie Latijn echt iets voor jou.

Voorstelling lessenpakket

Naast de 25 lesuren van het basispakket krijg je ook 5 uur Latijn. Daar verdiep je je in de letterkunde en beschaving van de Romeinse wereld: een beschaving die een sterke invloed uitoefende op onze hedendaagse samenleving. Dit doe je hoofdzakelijk door het lezen en bestuderen van Latijnse teksten.

Deze basisoptie wordt aangevuld met 1 uur wiskunde waar zowel remediërend als verdiepend kan gewerkt worden naargelang de nood.

Verder krijg je ook een extra uur wetenschappen. Op die manier kan je een meer gerichte keuze maken naar het derde jaar toe. Het vak 'lichamelijke opvoeding' kan je ook als CLIL-vak volgen: dan krijg je les in het Engels.

Wat na deze basisoptie?

Het logische vervolg is de richting Latijn in een derde jaar met doorstroomfinaliteit. Maar ook Economische wetenschappen, Natuurwetenschappen, Moderne talen, Sportwetenschappen en Humane wetenschappen zijn natuurlijk boeiende vervolgrichtingen die je kan kiezen. Ook de doorstroomrichtingen Biotechnologische STEM-wetenschappen of Technologische wetenschappen behoren tot de mogelijkheden wanneer je hier interesse voor hebt. 

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
beeld 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muzikale opvoeding 1
natuurwetenschappen 1
nederlands 4
techniek 2
wiskunde 4
BASISVORMING 25
Latijn 5
ICT (wordt geïntegreerd aangeboden) *
wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
wetenschappen 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

Deel deze pagina: