EDUGO Studieaanbod Maatschappij en welzijn (D/A-finaliteit ...

Terug naar het overzicht

2e graad / Maatschappij en welzijn / Dubbele finaliteit / TSO

Maatschappij en welzijn (D/A-finaliteit / domein Maatschappij en welzijn)

Voor wie?

Ben je gefascineerd door menselijk (gezondheids)gedrag? Wil je alles weten over de levensloop van de mens? Wil je kinderen, volwassenen ondersteunen, begeleiden? Wil je sociale, pedagogische- en communicatieve vaardigheden leren? Dan is Maatschappij en welzijn jou op het lijf geschreven!

Voorstelling lespakket

Maatschappij en welzijn is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. In functie van zorg verlenen en begeleiding ontwikkelen de leerlingen een wetenschappelijk-theoretische basis m.b.t. gezondheidsbevordering, ontwikkelingspsychologie, (ped)agogisch handelen, communicatie, de mens en zijn plaats in de samenleving en fysiologie en anatomie. Op basis daarvan leren leerlingen vanuit een holistische mensvisie en in een gezinscontext (indirecte) zorg en begeleidingsactiviteiten uitvoeren met oog voor de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van kinderen, jongeren en volwassenen.

Wat na deze richting?

Na de 2de graad Maatschappij en Welzijn kan je kiezen uit Gezondheidszorg, Opvoeding en Begeleiding of een andere richting uit de dubbele finaliteit. 

Na de 3de graad ben je voldoende voorbereid om een professionele bachelor te starten die goed aansluit bij je vooropleiding. Voorbeelden daarvan zijn  Verpleegkunde, Toegepaste psychologie, Orthopedagogie, Ergotherapie of een lerarenopleiding . Je kan ook kiezen voor een graduaatsopleiding. Aangezien deze studierichting zich situeert in de dubbele finaliteit, kan je ook doorstromen naar de arbeidsmarkt.

 

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: