EDUGO Studieaanbod A - Schilderen en decoratie

Terug naar het overzicht

2e graad / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Schilderen en decoratie

Kleur en stijl maken ons leven aangenaam. Daarom is de geoefende hand en het meesterlijke oog van de schilder zo belangrijk. Kennis van de te bewerken ondergrond en het gebruik van de daarbij horende materialen alsook milieuvriendelijk en veilig werken zijn belangrijke doelen. We streven naar een perfecte afwerking!

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Schilderen en decoratie laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad is er op onze school een vervolgopleiding Decoratie en schilderwerk. De aangeleerde basistechnieken worden verder uitgediept zodat leerlingen opgeleid worden tot een vakbekwame schilder-decorateur. Nadien kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Kleur, stijl, behandeling van ondergronden, schilderen, behangen, … het wordt allemaal aangeboden met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar zullen de leerlingen hun eerste stappen zetten in projecten om zo de diverse mogelijkheden en combinaties van kleur te ontdekken. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3de jaar** 4de jaar**
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 1
Engels 0 1
Maatschappelijke vorming 2 2
ICT 1 0
Wiskunde B+S 2 2
Schilderen en decoratie 18 19
Kleur en stijl (incl. tekenen) TV 3 2
Behangen TV 0 1
Schilderen TV 3 2
Schilderen PV 8 8
Kleur en stijl PV 4 3
Behangen PV 0 3
TOTAAL 32 32

B+S = Basiskennis + Specifieke kennis

** Onder voorbehoud

Deel deze pagina: