EDUGO Studieaanbod D/A - Mechanische Vormgevingstechnieken

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Mechanische Vormgevingstechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek- technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad mechanische technieken.

Voorstelling lessenpakket:

Nadat de leerlingen in de tweede graad de basistechnieken hebben aangeleerd via projectmatige werking, komen ze in de derde graad tot zelfstandig werken op alle conventionele machines en computergestuurde draaibanken en freesmachines. Op onze campus kozen we er voor om, naast grote aandacht voor de verspaning, ook het nodige belang te hechten aan onderhoudstechnieken en kunststofverwerking. Zowel de ateliers als de labo’s zijn goed uitgerust en de leerlingen worden ook getraind in de mechanische automatie via pneumatica en hydraulica.

De opleiding vormt de leerling, samen met een stage en een GIP, tot een technicus die kan deelnemen in het arbeidsproces van de mechanische vormgeving. Het instellen en bedienen van conventionele machines ligt binnen zijn mogelijkheden. Ook CAD programma’s en besturingstechnieken zoals pneumatica en hydraulica zijn hem niet vreemd. Mede door de veertiendaagse kennismaking met een bedrijf in de loop van het zesde jaar onder de vorm van een bedrijfsstage, zijn onze leerlingen in staat hun opdracht als technicus aan te vatten. Niettemin raden wij onze leerlingen sterk aan om in eigen school te kiezen voor een specialisatiejaar. Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding.  Als metaal en vormgeving jou iets zeggen,  dan ligt  jouw toekomst wellicht in deze opleiding. 

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Wiskunde 2
Realisaties mechanische vormgeving TV 8
Realisaties mechanische vormgeving PV 12

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: