EDUGO Studieaanbod A - Werktuigmachines

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Werktuigmachines

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktische opleiding met aandacht die voorbereidt op tewerkstelling en die aansluit bij de 2de graad basismechanica. Ook leerlingen uit de 2de graad  mechanische technieken kunnen opteren voor deze meer praktische richting.

Voorstelling lessenpakket:

De leerlingen van basismechanica kiezen nu hun richting. Bij werktuigmachines doorlopen ze de volledige cyclus van de verspanende bewerkingen in het mechanica-atelier. De opleiding werktuigmachines staat voor ‘een praktijkgerichte opleiding’ waar handvaardigheid en technische en algemene vakken aan elkaar gekoppeld worden. Deze opleiding wordt ondersteund door aangepaste technische vakken en wordt er aandacht geschonken aan onderhoudstechnieken en montagetechnieken. In een goed uitgerust labo kunnen de leerlingen hun kennis van pneumatica en stuurtechniek uitbreiden.

In deze opleiding worden de leerlingen getraind op de computergestuurde draai- en freesmachines , een vonkerosie machine en een universele rondslijpmachine. Uiteraard worden ook de nieuwste trends in CAD  en meettechniek opgevolgd.

Leerlingen uit het zesde jaar werken 2 weken in een bedrijf. Deze stage is een belangrijk onderdeel van hun opleiding, waarbij ze ook bijkomende doelstellingen halen zoals: rapporteren, verslagen maken, in teamverband werken, veiligheid en de nodige attitudes op de werkvloer. Een geïntegreerde proef in het 6de jaar beoordeelt of de leerling zelfstandig deze zaken kan verwerken.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een richting waar de praktische ervaring, gekoppeld aan de technologische kennis, centraal staat. De leerlingen halen een getuigschrift. Na het 6de jaar kunnen ze best het specialisatiejaar 7de computergestuurde werktuigmachines volgen. Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties werktuigmachines TV 6
Realisaties werktuigmachines PV 17

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: