EDUGO Studieaanbod A - Houtbewerking

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Houtbewerking

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktische opleiding met aandacht die voorbereidt op tewerkstelling en die aansluit bij de 2de graad hout.

Voorstelling lessenpakket:

Met de basiskennis van de 2de graad wordt er in de derde graad verder gewerkt aan praktische uitvoeringen van meubelen en van binnen-en buitenschrijnwerk. Iedere leerling leert een CAD-tekenpakket. De CNC-machine staat niet op zich, maar wordt meer en meer als een ‘machine zoals een andere’ aanzien. De leerlingen programmeren en bedienen deze machine meermaals in hun schoolcurriculum. De leerling vervaardigt ramen, buitendeuren, trappen en meubelen. Voor de uitvoering maakt hij gebruik van een werkplaats en een machineatelier met moderne machines.

Contacten met bedrijven worden vooral gelegd via stages met leerlingen; iedere leerling van het zesde jaar solliciteert voor een stage van 1 werkdagen per week in een bedrijf. De kwaliteit van de stage wordt geëvalueerd door stagebegeleiders die de stagiairs bezoeken op hun respectieve stageplaats en via de stageverdediging waarbij de leerling wordt ondervraagd over de techniciteit van zijn verblijf in het bedrijf. Zo krijgt iedere leerling de praktische opleiding met een goede technische achtergrond.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een richting waar de praktische ervaring, gekoppeld aan de technologische kennis, centraal staat. De leerlingen halen een getuigschrift. Na het 6de jaar kunnen ze best het specialisatiejaar 7de interieurinrichting volgen. Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties hout TV 7
Realisaties hout PV 16

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: