EDUGO Studieaanbod Latijn - wetenschappen (LWE)

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / ASO

Latijn - wetenschappen (LWE)

Voor wie?

Latijn - wetenschappen is een logische vervolgrichting na Latijn in de tweede graad. Heb je naast interesse voor klassieke talen ook een sterke interesse in wetenschap? Weet je graag hoe dingen werken of trek je graag het labo in om zelf dingen te onderzoeken? Kan je de werkelijkheid niet zomaar aanvaarden, maar wil je het mechanisme achter de schermen begrijpen? Dan is Latijn - wetenschappen jouw ding!

Voorstelling lespakket

Latijn studeren betekent dat je de taal, literatuur en cultuur van een beschaving bestudeert die aan de basis ligt van onze Westerse beschaving. Latijn behelst dus niet alleen de studie van teksten, maar is ook de studie van de filosofie, het recht, de retoriek, de kunst, de mythologie, … De antieke teksten die je in Latijn bestudeert, confronteren je bovendien met de mens zoals hij duizenden jaren geleden leefde.

Daarnaast krijg je een stevige basis aan biologie, chemie en fysica. Tijd genoeg om de leerstof uit te diepen en om zelf in actie te schieten! Gaandeweg leer je kritisch nadenken en leer je de handelingen van een echte wetenschapper!

Stapsgewijs zal je ook werken aan je onderzoekscompetentie: je leert een wetenschappelijk experiment correct uitvoeren en analyseren. En wie echt durft, zet alvast ook zijn tanden in de wetenschapsolympiades!

Wat na Latijn - wetenschappen?

Met Latijn kan je later nog alle richtingen uit in het hoger onderwijs. Uit cijfers van het VVKSO blijkt trouwens dat studenten die tijdens hun middelbaar een studierichting hebben gevolgd met een klassieke taal, meer kans hebben om te slagen in het hoger onderwijs.

In deze richting volg je een minimumpakket wiskunde. Dan is een keuze voor opleidingen met een sterke component wiskunde niet aan te raden, maar, afhankelijk van je inzet en capaciteiten, daarom niet onmogelijk.

Professionele Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn onderwijs, verpleegkunde, logopedie & audiologie, toegepaste taalkunde, …

Academische Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn geschiedenis, geneeskunde, farmaceutische wetenschappen, ingenieurswetenschappen, taal- & letterkunde, rechten, biomedische wetenschappen, …

Meer info over deze richting en de vervolgopleidingen in hoger onderwijs zijn te vinden op www.onderwijskiezer.be.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: