EDUGO Studieaanbod Economie - wiskunde (EWI)

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / ASO

Economie - wiskunde (EWI)

Voor wie?

Economie - wiskunde is een logische vervolg voor wie Economie volgde in de tweede graad (met optie 5 uur wiskunde)

Heb je interesse in actualiteit en wil je begrijpen hoe onze economie werkt? Ben je cijfervaardig, kritisch en taalvaardig? Ben je goed in abstract denken en wiskundig redeneren? Zie je een uitdaging in complexe problemen? Dan is Economie - wiskunde een geschikte keuze voor jou.

Volgde je geen Economie in de tweede graad en/of volgde je een beperkt pakket  wiskunde? Dan kan je nog steeds kiezen voor EWI, maar wordt er van jou wel een extra inspanning verwacht om specifieke inzichten en vaardigheden te verwerven.

Voorstelling lespakket

In de derde graad wordt economie opgesplitst in algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is er nog een uur seminarie economie waarin projecten zoals het beursspel, justitie in België, het bedrijfsspel Top Team en bedrijfsbezoeken plaatsvinden. Je krijgt eveneens een cursus boekhouden zodat je goed voorbereid aan het hoger onderwijs kan beginnen. Binnen de andere lesuren worden onderzoeksopdrachten gerealiseerd met als kers op de taart het eindwerk.

Voor wiskunde bestudeer je specifieke onderwerpen zoals integraalrekening, ruimtemeetkunde, stochastiek, complexe getallen, ...die je voorbereiden op wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs. Daarnaast zal je de wiskunde ook gebruiken om abstract te leren denken. Er worden bewijstechnieken aangeleerd,  de fundamenten van de wiskunde (verzamelingen, logica ...) worden meer benadrukt zodat de leerstof niet enkel meer in het teken van concrete toepassingen staat. 

Wat na Economie - wiskunde?

De verdere doorstromingsmogelijkheden na economie zijn zeer uitgebreid.

Professionele Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn bedrijfsmanagement, sociale sector, gezondheidssector, onderwijs, …

Academische Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn een managementopleiding, rechten, talen, economische wetenschappen, …

Meer info over deze richting en de vervolgrichtingen in hoger onderwijs zijn te vinden op www.onderwijskiezer.be.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: