EDUGO Studieaanbod D/A - Elektrotechnieken

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Elektrotechnieken

Zowel in de industrie als in het dagelijks leven is elektriciteit de belangrijkste energiebron. Zonnepanelen, windturbines, elektrische auto’s, slimme meters maar ook robots en ingewikkelde machineparken, … ze hebben één ding gemeen: elektriciteit. De PLC, de computer, de smartphone, … al deze toestellen kunnen toegang krijgen tot de aansturing van deze energiebron. Om dit mogelijk te maken hebben we nood aan mensen die een goed technisch inzicht kunnen koppelen aan een feilloze uitvoering.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Elektrotechnieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein.  In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektrotechnieken of Industriële informatie- & communicatietechnologie. Terwijl de eerste richting zich focust op het vervolledigen van de kennis in de elektrotechniek, zet de  tweede in op automatisering en het verbinden met computergestuurde netwerken (internet of things). 

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen. 

We starten in het 3de jaar meteen met deze moderne technologie. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld van elektrische energie en zijn automatisering.

 

Lessentabel

Vak   4e jaar
Godsdienst   2
Lichamelijke opvoeding   2
Nederlands   4
Engels   2
Frans   2
Natuurwetenschappen   1
Aardrijkskunde   1
Geschiedenis   1
Wiskunde   3
Elektrotechnieken   14
TV Theoretische mechanica   2
TV Theoretische elektriciteit   2
TV Elektrotechniek   2
PV Elektrotechniek   3
TV Automatisering   2
PV Automatisering   2
PV Montage/demontage   1
TOTAAL   32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: