EDUGO Studieaanbod D/A - Elektromechanische technieken

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Elektromechanische technieken

In onze moderne industrie werken de installaties en machines vaak automatisch. Bewegingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gevolgd. Hiervoor is er inzicht nodig in allerlei mechanische bewegingen, elektrische aandrijvingen en automatiseringen. Deze computergestuurde machines vragen om meer kennis dan voorheen.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Elektromechanische technieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektromechanische technieken of Industriële informatie- & communicatietechnologie. Terwijl de eerste richting zich focust op het vervolledigen van de elektromechanische kennis, zet de tweede in op automatisering en het verbinden met computergestuurde netwerken (internet of things). 

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen. 

 We starten in het 3de jaar meteen met deze uitdagingen. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld van bewegingen, automatiseringen en computergestuurde eenheden.

Lessentabel

Vak   4e jaar
Godsdienst   2
Lichamelijke opvoeding   2
Nederlands   4
Engels   2
Frans   2
Natuurwetenschappen   1
Aardrijkskunde   1
Geschiedenis   1
Wiskunde   3
Elektromechanische technieken   14
TV Theoretische mechanica   2
TV Theoretische elektriciteit   2
TV Elektrotechniek   1
PV Elektrotechniek   2
TV Automatisering   2
PV Automatisering   2
TV Montage & demontage   1
PV Montage & demontage   2
TOTAAL   32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: