EDUGO Studieaanbod A - Mechanica

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Mechanica

In onze moderne industrie is de vernieuwde mechanica nooit ver weg. Allerlei productieprocessen vragen een gedegen kennis en nauwkeurigheid. De computergestuurde machines vragen om nog meer kennis dan voorheen.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Mechanica laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Mechanische vormgeving of Lassen-constructie. Terwijl de eerste richting zich focust op CNC-verspaning, werkt de tweede rond metaalconstructies en lassen. In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over mechanica, technologie, montage, verspaning en lassen verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 12 tot 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar starten we met het werken op CNC-gestuurde machines. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak   4e jaar
Godsdienst   2
Lichamelijke opvoeding   2
Frans   2
MAVO   3
Nederlands   3
Wiskunde   1
Natuurwetenschappen   1
Mechanica   18
TV Theoretische mechanica   1
TV Tekenen   2
TV Verspaning   1
PV Verspaning   5
TV Niet-verspaning   1
PV Niet-verspaning   2
PV Montage & demontage   2
PV Lassen   4
TOTAAL   32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: