EDUGO Studieaanbod A - Elektrische Installaties

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Elektrische Installaties

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktijkgerichte opleiding in de elektrische sector aansluitend op de opleidingen elektrische installaties uit de 2de graad.

Voorstelling lessenpakket:

In de 3de graad besteden we veel aandacht aan planning, organisatie, installatie, herstelling en de daarbij horende kostprijs. De thema’s waarin dit aan bod komt zijn uitermate divers : elektrische energie, energieverdeling, motorsturingen, verlichting, domotica, …

Onze huidige maatschappij evolueert zeer sterk in deze technologie die vaak een antwoord zal moeten bieden aan de milieueisen en het probleem van de klimaatopwarming.

Groene energieopwekking, slimme meters, nieuwe motorsturingen, zuinige verlichting, geconnecteerde elektronica tot in de auto….zijn op dit moment reeds gekende uitdagingen. Er zal steeds meer nood zijn aan techniekers die ons hierbij kunnen helpen en die de handen uit de mouwen kunnen steken met een voldoende kennis om veilig en correct te werken.

In het zesde jaar zullen de leerlingen hun vaardigheden en verworven kennis toepassen in een zelf gekozen eindwerk (GIP).

Wat na deze studierichting:

Na de vooropleiding 2de graad elektrische installaties zal er nu verder opgebouwd worden met een nadruk op de industriële installaties en domotica. De leerlingen worden aangeraden om na het zesde jaar een specialisatiejaar te volgen om zich verder te bekwamen en een diploma secundair onderwijs te halen.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties elektrische installaties TV 8
Realisaties elektrische installaties PV 15

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: