EDUGO Studieaanbod Eerste Leerjaar A - STEM

Terug naar het overzicht

1e graad / A-stroom

Eerste Leerjaar A - STEM

Voor wie?

Voor eerstegraadsleerlingen die vanaf het eerste jaar ondergedompeld willen worden in de wereld van wetenschap en techniek.

Heb je meer interesse voor een algemene of STEMrichting, dan kan je kiezen voor een theoretische uitbreiding met wiskunde/wetenschappen, economie, STEM of moderne talen.
Ben je meer technisch aangelegd en wil je toch wat praktijk dan kan je kiezen voor STEM, eventueel gecombineerd met economie of sociale vorming.

Voorstelling lespakket

De keuze STEM wordt projectmatig aangeboden. Theoretisch sterke leerlingen kunnen hun hart ophalen aan de extra theoretische leerstof en worden tegelijk uitgedaagd om het technologische proces te ontdekken. Door het werken in projecten creëren we de mogelijkheid om in te zetten op ieders talent.

Het klasuur / ICT dient om te werken aan een toffe, positieve klassfeer! Je zal er ook ontdekken hoe je al die nieuwe leerstof moet verwerken zodat je echt ‘goesting’ krijgt in leren. Daarnaast staan er ook nog andere leuke zaken op het programma: zo leer je veilig navigeren in de digitale wereld en zullen we je ICT-vaardigheden aanscherpen. Internet is tof en zo willen we het houden! 

Wat na deze richting?

Volgend op deze studierichting gaan de leerlingen naar het tweede leerjaar van de eerste graad, basisoptie STEMwetenschappen. Uiteraard zijn alle andere basisopties ook nog mogelijk... 
 

 

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: