EDUGO Studieaanbod Decoratie en Restauratie Schilderwerken

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Decoratie en Restauratie Schilderwerken

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO schilderen en decoratie volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

7 decoratie en restauratieschilderwerk bouwt o.a. verder op de afdeling schilder – en decoratiewerken. De leerlingen krijgen naast de verdergaande training in decoratie en schilderen ook een opleiding in speciale imitatie-technieken (marmer, hout, …) en decoratieve technieken. Een klassiek interieur kent voor hen geen geheimen meer, maar ook moderne afwerkingstechnieken staan op het programma.

Marmer- en houtimitaties, sabloneren, polychromeren, bronzen, vergulden en mouleren : onze leerlingen proberen deze vaardigheden in de vingers te krijgen. Vooral de studie van het klassieke interieur krijgt nu de aandacht. Alle facetten ervan worden behandeld: stijl, kleurenharmonie, plantekenen, perspectieftekenen, ornament-studie en materialenstudie

Na dit 7de jaar behalen de leerlingen het diploma secundair onderwijs, wat hen ook toelaat om de overstap naar hoger onderwijs (bvb. bachelor interieurvormgeving) te overwegen. Maar uiteraard zijn ze vooral een gegeerde werknemer in de schildersbedrijven.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO schilderen en decoratiewerken is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de decoratie en restauratie schilderwerk.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Schilderen en Decoratie * 22
Decoratie & restauratie schilderwerk TV 7
Decoratie & restauratie schilderwerk PV 7
Stage 8
TOTAAL 34

 

 

 

 

 

 

*Onder Voorbehoud

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: