EDUGO Studieaanbod Computergestuurde werktuigmachines

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Computergestuurde werktuigmachines

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO werktuigmachines volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

7 computergestuurde werktuigmachines bouwt verder op de afdeling werktuigmachines. Door een combinatie van theorie, CAD-tekenen en praktijk worden ze de bedienaars van de CNC-machines, zowel voor seriewerk als voor eenmalige stukken.

De afgestudeerden uit deze richting werken,  na het zevende specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines, als machineoperator aan zowel conventionele als computergestuurde machines. Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen van het specialisatiejaar ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven, wat hen ook toelaat om de overstap naar een SENSE-jaar te overwegen (bvb. naar kunststofvormgevingstechnieken). Maar uiteraard zijn ze vooral gegeerde werknemers in de verschillende metaalbedrijven.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO werktuigmachines is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de  computergestuurde werktuigmachines.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren**
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Computergestuurde Werktuigmachines 22
Uitvoeringstechnieken TV 2
Snijtechnologie TV 2
CAD 2
CAM 2
Mechanica PV 6
Stage 8
TOTAAL 34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**Onder Voorbehoud

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: