EDUGO Studieaanbod D - Elektromechanica

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D - Elektromechanica

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een theoretisch technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad elektromechanica. Leerlingen met een vooropleiding industriële wetenschappen of elektriciteit-elektronica kunnen ook opteren om deze richting te volgen.

Voorstelling lessenpakket:

Nadat de leerlingen in de 2de  graad hun eerste stappen gezet hebben in het experimenteel aanleren van elektriciteit en mechanica, zullen ze in de 3de graad de interactie tussen de domeinen mechanica, elektriciteit, elektronica, pneumatica en hydraulica leren. Om dit alles mogelijk te maken, kunnen ze gebruik maken van talrijke laboratoria en goed uitgeruste praktijkruimtes.

Elektromechanica zorgt voor bewegende machines: van auto’s tot ingewikkelde productieprocessen. Dure machines, computers en robots zijn wezenlijke bestanddelen van de moderne productieketen. PLC technieken om deze beweging te automatiseren, met hulp pneumatica is overal aanwezig. Wil je dergelijke machines leren ontwerpen of aanpassen, dan is een goede tekening essentieel en computertekenen is daarom een belangrijke competentie in de elektromechanica. Meten is weten en nauwkeurigheid wordt steeds belangrijker.

Montagetechnieken met de nodige kennis moet zorgen voor een geoliede beweging van alle mechanische onderdelen  ongeacht of ze mechanisch, elektrisch, pneumatisch of hydraulisch aangedreven worden. Uiteraard blijft het theoretisch inzicht en de creativiteit van de leerlingen belangrijk, zodat zij zelfstandig een probleem kunnen oplossen. Ook de algemene vakken zoals talen en wiskunde komen sterk aan bod.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een hoger onderwijs, type bachelor maar leerlingen kunnen ook opteren om een Se-n-Se jaar te volgen.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Wiskunde 4
Elektromechanische processen TV 18

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: