EDUGO Studieaanbod D/A - Elektrische Installatie Technieken

Terug naar het overzicht

3e graad / 6de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Elektrische Installatie Technieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek  technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad elektrotechnieken. Leerlingen met een vooropleiding elektriciteit-elektronica kunnen ook opteren om deze richting te volgen.

Voorstelling lessenpakket:

Nadat de leerlingen in de tweede graad elektrotechniek de eenvoudige tot de meer complexe schakeltechnieken voor residentiële woningen onder de knie kregen, worden ze in deze derde graad vooral getraind in de industriële schakelingen, automatisering en elektrische apparaten.

De richting koppelt de vele uren praktijk aan de noodzakelijke theoretische ondersteuning om inzicht te krijgen in de vele geheimen van deze wondere wereld van techniek. Ook de motorschakelingen en de PLC-sturingen krijgt men op deze manier onder de knie. Naast een initiatie in elektro-pneumatica tijdens het zesde jaar volgt de leerling ook een bedrijfsstage van 14 dagen en wordt hij in staat geacht om zelfstandig een geïntegreerde proef tot stand te brengen.

De leerlingen kunnen zich in de arbeidsmarkt aanbieden als de onmisbare “elektricien”. Best echter volgen ze nog een specialisatiejaar om zo al hun troeven te kunnen uitspelen. Het specialisatiejaar regeltechnieken vormt zeker een belangrijke troef binnen de industriële omgeving.

Is deze wereld van spanning, stroom en automatisering voor jou, schakel je dan maar in! Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

 

Lessentabel

Vak 6de jaar
'23-'24
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Wiskunde 2
Elektrische installatietechnieken TV 12
Realisaties elektrische installatietechnieken PV 8

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: