EDUGO Studieaanbod Elektrotechnieken

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / TSO

Elektrotechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een technische opleiding met aandacht voor theorie en praktijk in de sector elektriciteit na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Voorstelling lessenpakket:

Deze graad is de voorbereiding van de elektricien zowel voor huisinstallaties als voor industriële toepassingen. Er wordt een grondige basis technologische kennis meegegeven die echter aangevuld wordt met praktijk. In het eerste jaar wordt vooral het schakeltechnisch denken getraind aan de hand van huisschakelingen in alle mogelijke uitvoeringen. Complexer wordt het in het tweede jaar waar, naar het einde toe, de huisinstallatie geen geheimen meer heeft voor de leerling. Ook de domotica eist hier reeds haar aandacht op. Aangevuld met het inoefenen van relaisschakelingen wordt er een degelijke basis gevormd voor de overgang naar de derde graad. Foutenanalyse mag daarbij in geen geval ontbreken.

Daar het een specifiek-technische richting is, zijn er naast de technologische component ook 18 lesuren/week die algemeen vormend zijn.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad elektrische installatietechnieken.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 4
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Elektriciteit 3
Installatiemethoden en realisaties (TV/PV) 11

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: