EDUGO Studieaanbod Biotechnische wetenschappen

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Finaliteit doorstroom / TSO

Biotechnische wetenschappen

Ben je begaan met milieu en natuur en heb je een brede interesse in het leven van plant en dier? Dan is biotechnische wetenschappen een goede keuze. Een sterke wiskundige basis is belangrijk. Deze wordt aangevuld met exacte wetenschappen : biologie, chemie en fysica. Wetenschappelijke kennis over ecologie en biotechnische processen o.a. in de land- en tuinbouw komen aan bod. Een BW-leerling zal onderzoekstechnieken ontwikkelen en productieprocessen analyseren, opvolgen en wetenschappelijk verklaren. Maar ook taal en cultuur zijn ons niet vreemd. Wij beseffen maar al te goed dat een brede algemene vorming onmisbaar is om sterk te staan in deze maatschappij.

In de 2de graad van de doorstroming Biotechnische wetenschappen ontdekken onze jongeren hun eerste stappen in dit ruime domein. In de derde graad Biotechnische en chemische wetenschappen worden deze jongeren nog verder opgeleid in de moderne biochemie. Het is een doorstroomrichting als voorbereiding op meerdere keuzes in het hoger onderwijs met een ruime wetenschappelijke kennis en met ruime uitdagingen.

Reeds in het 3de jaar starten we met deze behoorlijke opdracht. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Wij geloven dat de richting biotechnische wetenschappen een perfecte opstap is naar een boeiend en uitdagend leven. Vandaag meer dan ooit. Voel je nu al de kriebels om er aan te beginnen? Misschien is dit dan iets voor jou! Je bent van harte welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 3 3
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MAEV 1 0
Wiskunde 5 6
ICT 1 0
Biotechnische wetenschappen 12 13
Biologie 2 3
Chemie 2 3
Fysica 4 3
Biotechnische wetenschappen 3 3
TOTAAL 33 33

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: