EDUGO Studieaanbod A - Elektriciteit

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

A - Elektriciteit

Elektriciteit is alvast de energiebron van onze eeuw. Hierdoor stijgt het belang van goede en veilige installaties en het beheer van elektrische energie: thuis, op kantoor, in de industrie maar ook in het transport.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Elektriciteit leiden we jongeren op om te groeien in kennis en vaardigheden binnen dit unieke domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektrische installaties of voor de richting Preventief onderhoud machines en installaties. Terwijl de eerste richting zich meer focust op residentiële elektriciteit en automatisering, richt de tweede zich meer op de industrie. In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over mechanica, elektriciteit, technologie en montagetechnieken verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 11 tot 12 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het 3de jaar starten we met planlezen, aansluiten, meten en testen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak   4e jaar
Godsdienst   2
Lichamelijke opvoeding   2
Frans   2
MAVO   3
Nederlands   3
Wiskunde   1
Natuurwetenschappen   1
Elektriciteit   18
TV Theoretische mechanica-elektriciteit   1
TV Elektrische installaties   3
PV Elektrische installaties   8
TV Mechanische installaties   2
PV Mechanische installaties   4
TOTAAL   32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: