Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / BSO

Elektrische Installaties

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktijkgerichte opleiding in de elektrische sector aansluitend op de opleidingen elektrische installaties uit de 2de graad.

Voorstelling lessenpakket:

In de 3de graad besteden we veel aandacht aan planning, organisatie, installatie, herstelling en de daarbij horende kostprijs. De thema’s waarin dit aan bod komt zijn uitermate divers : elektrische energie, energieverdeling, motorsturingen, verlichting, domotica, …

Onze huidige maatschappij evolueert zeer sterk in deze technologie die vaak een antwoord zal moeten bieden aan de milieueisen en het probleem van de klimaatopwarming.

Groene energieopwekking, slimme meters, nieuwe motorsturingen, zuinige verlichting, geconnecteerde elektronica tot in de auto….zijn op dit moment reeds gekende uitdagingen. Er zal steeds meer nood zijn aan techniekers die ons hierbij kunnen helpen en die de handen uit de mouwen kunnen steken met een voldoende kennis om veilig en correct te werken.

In het zesde jaar zullen de leerlingen hun vaardigheden en verworven kennis toepassen in een zelf gekozen eindwerk (GIP).

Wat na deze studierichting:

Na de vooropleiding 2de graad elektrische installaties zal er nu verder opgebouwd worden met een nadruk op de industriële installaties en domotica. De leerlingen worden aangeraden om na het zesde jaar een specialisatiejaar te volgen om zich verder te bekwamen en een diploma secundair onderwijs te halen.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties elektrische installaties TV 8
Realisaties elektrische installaties PV 15

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be