Secundair onderwijs • 2e en 3e graad finaliteiten D, D/A, A

Terug naar het overzicht

2e graad / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Houttechnieken

Hout is een materie die zich wonderwel laat bewerken voor meubelen en schrijnwerk. Bij meubelen zoeken we een evenwicht tussen stevigheid en design. Bij schrijnwerk komt naast de constructie ook de isolatie om de hoek kijken. De ruime keuze aan massieve houtsoorten en divers plaatmateriaal, ieder met zijn kenmerken, vormt een uitdaging. Er is een ruime theoretische kennis vereist om de ontwerpen te kunnen tekenen en de uitvoering perfect te plannen. Computertekenen in 3D is de norm. Uiteraard: oefening baart kunst.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Houttechnieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein om zich in de derde graad Houttechnieken verder te bekwamen en specialiseren in alle opgesomde domeinen.

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen.

We starten in het 3de jaar in een eigen modern atelier op maat. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in de boeiende STEM-wereld van hout. 

Lessentabel

Vak 3de jaar** 4de jaar**
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Natuurwetenschappen (biologie en chemie) 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
ICT 1 0
Wiskunde B+S 3 3
Houttechnieken 13 14
Technologie hout - Projecten studie TV 3 3
Onderzoek TV 1 1
Organisatie / CAD CAM TV 3 3
Realisatie hout PV 6 7
TOTAAL 32 32

B+S = Basiskennis + Specifieke kennis

** Onder voorbehoud

Deel deze pagina:04 Mei 2024

Welkom op Edugo Campus Glorieux

Bekijk ons studieaanbod 

 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15

info@glorieux.edugo.be