EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod D/A - Elektromechanische technieken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

D/A - Elektromechanische technieken

In onze moderne industrie werken de installaties en machines vaak automatisch. Bewegingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gevolgd. Hiervoor is er inzicht nodig in allerlei mechanische bewegingen, elektrische aandrijvingen en automatiseringen. Deze computergestuurde machines vragen om meer kennis dan voorheen.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Elektromechanische technieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektromechanische technieken of Industriële informatie- & communicatietechnologie. Terwijl de eerste richting zich focust op het vervolledigen van de elektromechanische kennis, zet de tweede in op automatisering en het verbinden met computergestuurde netwerken (internet of things). 

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen. 

 We starten in het 3de jaar meteen met deze uitdagingen. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld van bewegingen, automatiseringen en computergestuurde eenheden.

Lessentabel

Vak 3De jaar
'23-'24
4de jaar
'24-'25
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Natuurwetenschappen (biologie en chemie) 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
ICT 1 0
Wiskunde B+S 3 3
Elektromechanische technieken 13 14
Organisatie - CAD TV
Elektriciteit-elektronica-(niet)verspanen-(de)monteren
* *
Realisatie elektromechanische technieken PV
Elektriciteit-elektronica-(niet)verspanen-(de)monteren
6 5
Lassen - CNC PV   2
TOTAAL 32 32

B+S = Basiskennis + Specifieke kennis

Deel deze pagina:04 Mei 2024

Welkom op Edugo Campus Glorieux

Bekijk ons studieaanbod 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15

info@glorieux.edugo.be