Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / BSO

Fotolassen

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO lassen-constructie volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

Fotolassen veronderstelt zo goed als foutloos lassen. Om dat te kunnen controleren doet men beroep op röntgenfotografie, vandaar de naam. Met deze afdeling behaalden we al vaak nationale prijzen bij wedstrijden, wat toont dat we kwaliteit nastreven.

Om een dergelijk niveau te bereiken is het noodzakelijk dat de beroepspraktijk ondersteund wordt met een voldoende dosis theoretische knowhow. In staat zijn om met een grondige kennis van de materialen min of meer ingewikkelde constructieplannen te lezen staat voorop. Ze in kwaliteit realiseren is de doelstelling. Leerlingen moeten volgens de geldende normen in hun opleiding minimum één lascertificaat behalen.

Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen van het specialisatiejaar ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven. Dit kan belangrijk zijn voor hun verdere keuzes.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO lassen-constructie is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de  fotolassen.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Uitvoeringstechnieken TV 4
Praktijk/stage PV 16

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be