Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO • BSO

Fotolassen

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO lassen-constructie volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Wat:

Specialisatiejaar 3de graad BSO : fotolassen

Waarom:

Het 6de jaar BSO lassen-constructie is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de  fotolassen.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

Inhoud:

Fotolassen veronderstelt zo goed als foutloos lassen. Om dat te kunnen controleren doet men beroep op röntgenfotografie, vandaar de naam. Met deze afdeling behaalden we al vaak nationale prijzen bij wedstrijden, wat toont dat we kwaliteit nastreven.

Om een dergelijk niveau te bereiken is het noodzakelijk dat de beroepspraktijk ondersteund wordt met een voldoende dosis theoretische knowhow. In staat zijn om met een grondige kennis van de materialen min of meer ingewikkelde constructieplannen te lezen staat voorop. Ze in kwaliteit realiseren is de doelstelling. Leerlingen moeten volgens de geldende normen in hun opleiding minimum één lascertificaat behalen.

Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen van het specialisatiejaar ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven. Dit kan belangrijk zijn voor hun verdere keuzes.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be