Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / BSO

Interieurinrichting Hout

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO houtbewerking volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

7 interieurinrichting bouwt o.a. verder op de afdeling houtbewerking.  Een verder gaande training in CNC gecombineerd met dagstages in gerichte bedrijven zorgt er voor dat deze leerlingen mee kunnen werken zowel in het atelier als in de plaatsingsdienst van een bedrijf in interieurinrichting: keukens, badkamers, burelen, winkels, ….

Het zevende specialisatiejaar “interieurinrichting” heeft zijn grote waarde bewezen aangezien de vraag op de arbeidsmarkt niet kan ingevuld worden. De leerlingen ontwerpen meubelen waarbij ze een zo groot mogelijke verscheidenheid aan materialen aanwenden. Ieder plan, elk detail, elke houtlijst wordt op de computer uitgewerkt. Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven. Dit laat hen toe om een overstap naar hoger onderwijs te overwegen (bvb. bachelor interieurvormgeving). Maar uiteraard zijn ze vooral instapklaar voor de bedrijfswereld in bouw of meubelmakerij.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO houtbewerking is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de interieurinrichting.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Interieurinrichting TV 6
Interieurinrichting PV 14

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:



Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be