Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: Se-n-Se / Se-n-se: Secundair-na-Secundair

Se-n-se: inleiding

Onze specialisatiejaren

Na je opleiding in het TSO kan je een specialisatiejaar Se-n-se volgen (spreek uit: "sensee"). Je volgt dan een Se-n-se – opleiding. (Secundair-na-secundair)

Na je opleiding in het BSO, zijn onze 7° specialisatiejaren BSO (Beroeps Sec. Onderwijs) een aanrader! Je behaalt dan meteen je diploma secundair onderwijs.

Voor onze lessentabellen specialisatiejaren Se-n-se (TSO) of specialisatiejaren BSO:
klik hier.

We focussen hieronder even op Se-n-se; de voordelen van zo’n specialisatie zijn verbazend interessant:

Se-n-se. Geen poespas. Recht op het doel af

De Se-n-se – opleidingen hebben maar één doel: je 100% voorbereiden op directe tewerkstelling. De programma’s worden zelfs samengesteld in overleg met bedrijven zoals Arcelor-Mital, Volvo Cars, Stora Enzo, Tupperware, Endress & Hauser,.... Die weten zeer goed wie en wat ze willen.

Voorsprong van bij de start

Wie een Se-n-se – opleiding volgde, heeft voordelen bij de aanvang van zijn job. Hij krijgt een betere startbaan en kan sneller doorgroeien. Logisch. De Se-n-se – specialisten komen met veel meer bagage aan de start.

Alle ballast overboord

In het 7de jaar gaat alle aandacht naar de voorbereiding op een goede job. Je krijgt daarom geen algemene vakken meer. Die kreeg je in je vooropleiding. In de technische vakken krijg je veel nieuwe zaken en word je vooral getraind om zelfstandig je kennis toe te passen op nieuwe situaties. Jij wordt immers de specialist!

Glorieux en werkgevers leggen hun troeven samen

Volg je een Se-n-se – opleiding, dan krijg je ook les van de specialisten uit debedrijven zelf. Glorieux werkt intensief samen met heel wat ondernemingen uit de Gentse kanaalzone en ver daarbuiten.

Voor de opleiding industriële onderhoudstechnieken kan de school rekenen op veel support op het vlak van montage, pompen, pneumatica, hydraulica, robotica. Daarnaast heeft de school eigen labo's waarin de leerlingen zich kunnen bekwamen.

Voor de kunststofvormgevingstechnieken is er een intense samenwerking met de kunststoffensector en met bedrijven als Tupperware en Niko. Wist je dat Glorieux de enige school in Vlaanderen is waar je je kan specialiseren in kunststoffen? Leerlingen uit alle uithoeken van Vlaanderen komen bij ons de knepen van het vak leren.

In de afdeling regeltechnieken is er naast de intense samenwerking met de lokale bedrijven een uniek project met de leverancier van meet- en regelapparatuur Endress & Hauser tijdens een meerdaagse buitenlandse studiereis. Een eigen labo voor regeltechnieken met daarnaast aandacht voor frequentieregelaars (Danfoss) en PLC-technieken, vult het plaatje aan.

In het specialisatiejaar is er naast het werkplekleren ook ruimte voor een uitgebreide stage.

Zo uniek!

Door te kiezen voor een van de 3 Se-n-se - opleidingen kan je je toekomst een unieke boost geven. Leerlingen uit die opleidingen zijn zo gegeerd op de arbeidsmarkt dat ze onmiddellijk weggeplukt worden door de bedrijven.

In Glorieux kan je de volgende Se-n-se - specialisaties volgen:

- industriële onderhoudstechnieken
- kunststofvormgevingstechnieken. Zie ook hier.
- regeltechnieken

Voor onze lessentabellen TSO specialisatiejaren Se-n-se: klik hier.

Onze specialisatiejaren BSO:

- Computergestuurde werktuigmachines
- Decoratie en restauratie schilderwerk
 - Fotolassen
- Interieurinrichting hout

Voor onze lessentabellen specialisatiejaren BSO: klik hier.

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be